ebm-papst presenterar fläktnyheter på Chillventa

När Chillventa arrangeras i Nürnbergs mässcentrum den 16-18 oktober intar ebm-papst en central plats i den speciella mässavdelning som kommer att finnas för nyheter inom fläktområdet. ebm-papst hittar du i Hall 4A, Monter 317. För ebm-papst är Chillventa ett viktigt evenemang då det ger möjligheter till erfarenhetsutbyte och nära kontakter med företag verksamma inom kyla, luftkonditionering, ventilation och värmepumpar. När mässan arrangerades 2016 deltog närmare 900 utställare och det kom drygt 29 000 fackbesökare. Årets mässa blir minst lika stor och det förväntas ett intensivt nyhetsflöde. En av de trender som står i fokus för årets Chillventa är energieffektiva lösningar med simultan användning av kyla och värme i kommersiella och industriella applikationer. Utvecklingen går i ett rasande tempo och Chillventa är ett måste för alla som vill veta vart branschen är på väg!

Träffa medarbetare från ebm-papst i Sverige på Chillventa!
Den 16-17 oktober finns Klas Alner, vår affärsutvecklare, och Mats Bergsmo, försäljningsingenjör på avdelning Ventilation/Retrofit, på plats i montern. De berättar gärna mer om aktuella tekniktrender och de fläktnyheter som presenteras under mässdagarna! Kontaktuppgifter finner du här!

Fläktar med korrosionsskydd för tuffa applikationsmiljöer
På Chillventa presenterar ebm-papst bland annat fläktlösningar för kyltorn som vars uppgift är att kyla processer, tekniska installationer och byggnader. Programmet omfattar både axial- och centrifugalfläktar med ebm-papst energieffektiva EC-teknologi. Vissa av fläktarna är försedda med ett speciellt korrosionsskydd som gör dem idealiska för installation i tuffa applikationsmiljöer. En av axialfläktarna som visas i montern har en diameter på 1.250 mm och är försedd med ebm-papst utloppsdiffusorm AxiTop. Denna modell har en särskilt hög grad av korrosionsskydd tack vare en speciell svart beläggning. År 2014 utsågs AxiTop till årets produkt inom kyla och tilldelades den brittiska utmärkelsen RAC Cooling Award. Diffusorns fördelar är bland annat förbättrad effektivitet och lägre fläktljud. ebm-papst aerodynamiska fläktblad i kombination med diffusorn gör det möjligt att minska energiförbrukningen betydligt samtidigt som en axialfläkts effekt ökar med över 50 %.

Energieffektivitet och nätverkslösningar för stormarknader
Förutom energieffektivitet är tillförlitlighet en mycket viktig aspekt när det gäller kyldiskar och kylrum på stormarknader. Om problem skulle uppstå med en fläkt är det därför viktigt att snabbt kunna lokalisera och åtgärda felet innan det uppstår negativa effekter på den viktiga kylkedjan. Nätverkslösningar med kommunikation via MODBUS-RTU är till stor hjälp när det gäller att bygga upp bra kommunikationslösningar. Detta är valfritt tillval för ebm-papst EC-fläktar där EC-motorerna är kompletta med all styrelektronik integrerad vid leveransen. Besök oss på Chillventa så ska vi berätta mer om möjligheterna och alla fördelar.

ATEX-lösningar för stora kylkretsar
Mindre EC-motorer och kompletta fläktsystem från ebm-papst tillverkas som standard för att uppfylla kraven i EN 60335-2-89 ("Särskilda krav på kommersiella kylaggregat"). De ger därför en tillförlitlig kylning även vid användning av brandfarliga kylmedel. På kylkretsar med mer än 150 g brandfarligt kylmedel föreskriver standarden användningen av ATEX-komponenter. Det är emellertid inte tillräckligt att bara använda en motor med en ATEX-märkning. Den kompletta fläkten måste också godkännas i enlighet med standarden. Med en särskild ESM-motor (Energy Saving Motor) kan ebm-papst även erbjuda fläktar med ATEX-godkännande II 3G Ex nA IIA T4 Gc. Fläktarna överensstämmer med ATEX-standarden EN 60079 och är därför även godkända för användning i stora kyldiskar och kylkabinett samt kylsystem med mer än 150 g brandfarligt kylmedel.

Träffa medarbetare från ebm-papst i Sverige på Chillventa!
Den 16-17 oktober finns Klas Alner, vår affärsutvecklare, och Mats Bergsmo, försäljningsingenjör på avdelning Ventilation/Retrofit, på plats i montern. De berättar gärna mer om aktuella tekniktrender och de fläktnyheter som presenteras under mässdagarna!

Kontaktuppgifter

Klas Alner, Affärsutvecklare
Tel: 010 454 44 21


Mats Bergsmo, Försäljningsingenjör
Tel: 010 454 44 51


Övriga kontaktuppgifter
Tel: 010 454 44 00

Försäljning Ventilation-Retrofit