ebm-papst firar hållbarhetskampanjen GreenDay för femte året i rad

De anställda bjöds på vegetarisk lunchbuffé från Cicada.
Återigen firar ebm-papst bolagen världen över GreenDay i samband med FN:s världsmiljödag.
GreenDay är en internationell miljökampanj på ebm-papst som startade under 2012 då varje ebm-papst bolag runt om i världen hade varsin miljötemavecka. Sedan dess har utvecklingen gått mot att genomföra återkommande hållbarhetsaktiviteter under hela året. Firandet sker varje år i samband med FN's världsmiljödag och i år var det femte året som hållbarhetskampanjen genomfördes.

I Sverige firades GreenDay den 7:e juni och personalen uppmuntrades dagen till ära att ta sig till jobbet till fots, med cykel eller kollektivt för att öka medvetenheten om de ökade koldioxidutsläpp som sker runt om i världen. Till lunch avnjöts sedan en vegetarisk lunchbuffé på huvudkontoret i Järfälla.

En av de större förändringar som vi i Sverige genomfört under 2015-2016 är flytten av produktionsverksamhet från Skinnskatteberg till Järfälla. I och med detta har vi eliminerat onödiga godstransporter. Vi har investerat i effektiva värmepumpar för att minska energianvändningen för uppvärmning av både lager och kontor samt även varmvatten. På kontoret sitter nu även en monitor uppe som visar på energibesparing samt yttertemperatur.

ebm-papst i Sverige är sedan flera år vänföretag till WWF Världsnaturfonden och vi har två år i rad uppmärksammat Earth Hour, WWF’s årliga, samt världens största, klimatmanifestation med syfte att visa vårt engagemang för en hållbar framtid och informera vår personal om hur man kan agera klimatsmart i vardagen. I företagets lunchrum finns numer endast ekologiska och kravmärkta produkter, såsom frukt och kaffe, etc.

Förutom att ebm-papst är ett företag med uttalad hållbarhetsstrategi så bidrar även våra produkter till minskad energianvändning och därmed minskad klimatpåverkan. Här är några exempel där våra produkter bidrar till minskad energianvändning.

Kundcase med fokus på energibesparing från 2016
Fastighetsbolaget Fabege
Brf Enititan

Mer om GreenDay
Mer om FN:s världsmiljödag
GreenTech - strategi för hållbarhet på ebm-papst