ebm-papst bygger nytt logistikcenter i Hollenbach

Första spadtaget till ebm-papst nya logistikcenter i Hollenbach.
Ministerpresident Winfried Kretschmann var på plats när ebm-papst tog första spadtaget till det nya logistikcentret på 38000 m2 som nu byggs i Hollenbach. Den nya byggnaden beräknas kosta ca 36 miljoner Euro och beräknas vara i drift i slutet av 2016.

Ett villkor för att ebm-papst skulle investera i det nya logistikcentret var en förbättring av den smala och slingriga vägen mellan Hollenbach och Mulfingen för att den bättre ska klara lastbilstrafik. Vägen har varit föremål för diskussioner i årtionden och nu har man slutligen enats om att förbättringar ska göras under våren 2016.

Rainer Hundsdörfer, koncernchef på ebm-papst: ”Förbättringen av vägen behövs snarast för att vi ska kunna optimera logistiken mellan våra produktionsanläggningar i Hohenlohekreis. Skulle inte vägen ha förbättrats hade vi inte gjort de stora investeringarna i Hollenbach och Mulfingen. Det gläder mig att vi nu långsiktigt fortsätter värna om arbetstillfällen i området.”

Förutom det nya logistikcentret kommer ebm-papst också att bygga två nya byggnader vid huvudkontoret i Mulfingen. De nya byggnaderna kommer att integreras med nuvarande lokaler och inrymma kontor och lokaler för mät- och testanläggningar. Företaget investerar ytterligare 30 miljoner Euro i detta projekt.