iQ-motorn reducerar elförbrukningen med 70%

Byt ut din gamla motor i kyldisken till en som bara drar 30% av energin! Dagens butiker har i medeltal ca 30 fläktar installerade i kyldiskar och kylmöbler. Motorerna som driver dessa fläktar är kända som universalmotorer eller Q-motorer. Trots sin populäritet bland tillverkare av kyldiskar och kylmöbler har de en avgörande nackdel: låg verkningsgrad som snabbt leder till hög energikonsumtion – detta kan du enkelt råda bot på nu tack vare ebm-papst.

Danmarks två största livsmedelskedjor har redan tagit fasta på besparingsmöjligheterna, läs mer.

Vi har gjort Q-motorn intelligentare, mer energieffektiv och miljövänligare – det är denna motor vi kallar iQ-motorn. Genom att integrera ebm-papst EC-teknik som ger hög verkningsgrad betalas den högre produktkostnaden av snabbt genom att den spar 70% av elenergin. Och det bästa av allt: den ser likadan ut från utsidan. De identiska dimensionerna och monteringsmöjligheterna gör att den är lika lätt att montera som originalet.

Smart, snål och tyst – under hela sin livslängd
Men den anmärkningsvärda minskningen i elanvändning är inte allt- Den höga effektiviteten reducerar också värmeavgivningen från motorn till det kylda utrymmet, vilket betyder att mindre kyleffekt behövs.

iQ-motorn passar till fläkthjulsdiametrar från 154 mm till 254 mm. Lågfriktionskullager ger en tyst drift och lång livslängd – mycket längre än Q-motorn. Detta innebär att iQ-motorn fortsätter att vara en sparbössa långt efter att dess energibesparing belastat investeringen.

Lönsamt motorbyte i danska kyl- och frysdiskar
iQ3612 Multi-function design
iQ3620 Multi-function design