ebm-papst visar lösningar för intelligent automation på SPS IPC Drives i Nürnberg

Kompaktfläktarna i serien 420J uppfyller kraven enligt IP68 och klarar så låga temperaturer som -40 ° C.
ebm-papst presenterar flera nyheter när automationsvärldens experter träffas på SPS IPC Drives den 27-29 november.

SPS IPC Drives är den ledande fackmässan i Europa för elektrisk automation. Mässan, som har mer än 1 600 utställare, och angränsande konferenser är en viktig källa till samlad information om produkter, innovationer och aktuella trender inom elautomationsbranschen. Liksom tidigare år deltar ebm-papst, Monter 1-324 i Hall A, och presenterar bland annat en ny programvara för intelligent automation samt fläktnyheter för olika industriella applikationer.

En av ebm-papst nyheter är en vidareutveckling av den beprövade BLDC-motorn ECI-42 som blivit en marknadsframgång då den är kompakt, kraftfull och dynamisk. På mässan presenteras ett nytt modulärt system i skyddsnivå IP54 baserat på denna motor. I grundversionen består modulen av olika motoralternativ med sensorer (K1 motorer), en integrerad kodare och broms, en växellåda samt en industriell kontakt. Den elektriska anslutningen i basversionen är en plugg, men enheten kan också monteras med kablar. Tack vare fördefinierade alternativ är utvalda drivkonfigurationer tillgängliga för frakt inom 48 timmar. Ytterligare drivsystem kommer att utvecklas enligt det nya modulära konceptet.

Ny programvara för enkel driftsättning och service
En annan nyhet från ebm-papst är programvaran DriveSTUDIO som utvecklats för att förenkla både driftsättning av drivlösningar samt service och underhåll. Med programmet förenklas applikationsanpassningen betydligt genom enkelt och intuitivt urval av parametrarna för en drivlösning. De standardparametrar för exempelvis hastighet som är förinställda vid leverans kan enkelt ändras med DriveSTUDIO och en viktig fördel är att en drivlösning kan testas omedelbart i en applikation. Programvaran är framtagen för främst applikationsingenjörer och användare med viss programmeringskompetens.

Kompakt fläkt för tuffa förhållanden
Ytterligare en nyhet i ebm-papst monter är att kompaktfläktarna av axialtyp i serien 420J kommer att finnas tillgängliga i skyddsnivå IP68, EMC-skyddsklass B och med en spänningsingång på 48 V DC. IP68-skyddsklassen i kombination med förbättrade EMC-egenskaper gör det mycket lättare att använda fläktarna i automatiseringsapplikationer med bl a variabel frekvensstyrning samt i miljöer som kan innebära tuffa förhållanden. Några sådana exempel är i frysförpackningsmaskiner och lasrar samt inom telekommunikation och i IT-applikationer.