ebm-papst visade nya fläkt-, driv- och pumplösningar på IAA 2015

På den 66:e internationella bilsalongen IAA Cars 2015 i Frankfurt presenterade motor- och fläktspecialisten ebm-papst sina senaste driv- och ventilationslösningar för bilindustrin.

Våra produkter har under åratal gjort oss till en kompetent teknikpartner till fordonsindustrin. En av de stora utmaningarna i branschen är att minska utsläppen av CO2. ebm-papst utvecklar extremt effektiva, kompakta och pålitliga systemlösningar för en rad applikationer i fordon. Våra fläkt- och drivlösningar för fordon skapar nya standarder, till exempel den innovativa sätesventilationen, tillförlitliga drivmotorer för styrsystem och kraftfulla oljepumpar.

Höjdpunkterna i ebm-papst monter på årets mässa var den senaste generationen fläktar för sätesventilation och oljepumpar. De nya fläktarna för sätesventilation klarar ökat luftflöde samtidigt som ljudnivån blivit lägre. Vår oljepump är mycket kompakt men samtidigt extremt kraftfull.Inför säsongen 2014 utvecklade ebm-papst energieffektiva lösningar för MERCEDES AMG PETRONAS F1 W05 hybridracingbilar som kyler temperaturkänsliga komponenter och delar av bilarna till den optimala temperaturen. Så snart bilarna stannat i depå kyls bland annat bilarnas sidepods med S-Force axialfläktar med en prestandakurva som matchar det höga mottrycket i systemet. Detta förbättrar luftflödet med 518 % och kombinerar imponerande prestanda med en litet, kraftfullt system. Fläktarna är en viktig del i teamets arbete med att effektivt kontrollera temperaturen.

Utöver detta visade ebm-papst många andra innovativa driv- och fläktlösningar för bilindustrin på IAA 2015.


Läs mer i broschyrerna nedan:

Automotive – Innovative ventilation and drive solutions for passenger cars and commercial vehicles

Discover ebm-papst in automotive technology - Innovative drive and ventilation solutions for passenger cars and commercial vehicles