ebm-papst vinner pris för högsta kundnöjdhet och även som bästa totalleverantör

David Kehler, försäljningschef för Tyskland vid ebm-papst, tog emot utmärkelsen på "Trust Award" i juni.
ebm-papst har vid många tillfällen tilldelats priser och utmärkelser för innovativa fläktlösningar, nya produkter och unik design. För första gången har ebm-papst nu även fått en utmärkelse för högsta kundnöjdhet. Det skedde när ”Trust Award” delades ut Karlsruhe i juni och ebm-papst vann priset i kategorin luftbehandlings- och luftkonditioneringsaggregat. Ett stort antal tillverkande företag var nominerade och priset delades ut efter en omröstning där mer än 500 neutrala domare fick bedöma företagen avseende kvalitet, rådgivning, service och kundförtroende. Bland de som var röstberättigade fanns kunder till de nominerade företagen, energikonsulter och underleverantörer.

Branschutmärkelser har traditionellt delats ut baserat på bedömningar av produkter, system eller design. Dock inte kundnöjdhet. Det nya med Trust Award är att tävlingen tar upp frågor som exempelvis rådgivningskvalitet och service. Utmärkelsen bygger på en bred bedömning av förtroendet för företag, produkter och även medarbetares agerande i kundrelationer. David Kehler, försäljningschef för Tyskland vid ebm-papst, tog emot utmärkelsen. "Vi är givetvis mycket glada över att få branschens första Trust Award. Utmärkelsen är ett bevis på att vi arbetar rätt och samtidigt blir det en utmaning för oss att fortsätta arbeta hårt och ge våra kunder branschens bästa kvalitet och service".

Division hos Siemens utser ebm-papst till bästa totalleverantör
Siemens division Digital Factory Motion Control (Siemens DF MC) erbjuder sina kunder ett brett program med lösningar som effektiviserar produktionsprocesser och minskar tiden det tar att utveckla, producera och lansera nya produkter. Lösningar bygger på en kombination av hård- och mjukvaror samt även driv- och styrteknik. Till Siemens DF MC levererar ebm-papst fläktar till bl a olika driv- och ventilationslösningar. Fläktarna hjälper till att avlägsna den spillvärme som alstras från motorer i industriella monteringslinjer, och de säkerställer också en optimal motorkylning vilket är viktigt för störningsfria och effektiva produktionsprocesser.

Som leverantör var ebm-papst kvalificerade när divisionen tidigare i år utsåg ett antal vinnande leverantörer i kategorier som bästa kvalitet, bästa logistik, bästa innovationsnivå och även som bästa totalleverantör. Det var i kategorin ”Bästa totalleverantör” ebm-papst utsågs till vinnare. I sitt beslut angav Siemens den betydelse ebm-papst produkter och fläktlösningar har för att optimera divisionens applikationer. Viktiga argument var också att ebm-papst kan erbjuda extremt korta leveranstider, en enastående pålitlighet och utmärkt service.