ebm-papst tilldelas för andra gången Stifterverbands utmärkelse för framgångsrik forskning och utveckling

Sedan 1920 har den stiftelsen Stifterverband mycket aktivt stöttat Tysklands utbildningsväsende, många forskningsinstitut och tekniskt inriktade innovationsföretag. Stiftelsen har mer än 3 000 medlemmar och delar årligen ut betydande belopp i form av bland annat stipendier. Stifterverband delar också ut utmärkelser för att uppmärksamma betydande insatser inom forskning och innovativ teknisk utveckling. En av dessa utmärkelser är ”Innovativ durch Forschung” och ebm-papst har i år tilldelats denna utmärkelse för andra gången.

Det var 2014 som Stifterverband instiftade utmärkelsen ”Innovativ durch Forschung”. Att ebm-papst tilldelas utmärkelsen för andra gången ser koncernens FOU-chef Bruno Lindl som ett bevis på att ebm-papst ligger långt fram såväl tekniskt som när det gäller att utveckla nya innovativa lösningar.

”Givetvis är vi glada att vi ännu en gång fått utmärkelsen. Det är ett viktigt kvalitetsbevis för de satsningar vi gör inom forskning och utveckling och utmärkelsen sporrar oss att satsa ännu hårdare för att ytterligare flyttar fram vår marknadsposition som tekniskt världsledande”.

Stifterverbands utmärkelse utdelas vartannat år till företag som visar ”ett extraordinärt engagemang för forskning och utveckling.” Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma företag som med olika satsningar på forskning, tekniskt nytänkande och innovationer stimulerar och Tysklands utbildnings- och forskningsinstitut.

ebm-papst investerar varje år många hundra miljoner kronor i forskning och teknisk utveckling, och koncernen har också ett nära samarbete med olika universitet och forskningsinstitut. Samarbetet bedrivs med målsättningen att det ska stimulera utvecklingen av nya innovativa produkter. En av de tekniska innovationer utvecklades av en anställd på ebm-papst under arbetet med en masteruppsats och tilldelades tidigare i år et regionalt pris för unga entreprenörer.