ebm-papst presenterar radialfläkt för sätesventilation på IAA 2017 i Frankfurt


Bilsalongen IAA i Frankfurt tillhör världens allra största med ett enormt utbud av nya bilar, ny teknik och innovativa lösningar. När IAA Personal Vehicles 2017 arrangeras den 14-24 september kommer ett 50-tal bilmärken att ställa ut och bilsalongen förväntas få runt 1 miljon besökare. Bland cirka 1 000 utställande företag finns också ebm-papst som i Hall 4.0, monter C18, kommer att visa ett brett program av fläkt-, driv- och pumplösningar.

ebm-papst har i många år haft en stark marknadsposition som partner till bilindustrin genom att utveckla effektiva, kompakta och pålitliga systemlösningar för en rad fordonsapplikationer. Fläktlösningar för sätesventilation, tillförlitliga drivmotorer för styrsystem och kraftfulla oljepumpar är några exempel. ebm-papst teknik hanterar både luft och vätskor och med en omfattande produktportfölj finns ett stort antal lösningar för att styra, bromsa, växla, rengöra, kyla och pumpa.

På IAA 2017 i september kommer en mycket kompakt radialfläkt för sätesventilation att vara en av nyheterna i ebm-papst monter. Säten i nyproducerade bilar blir allt mer komplexa med avancerad teknik och det lämnar lite utrymme för sätesventilationen. ebm-papst kompakta radialfläkt har dimensionerna 94 x 83 x 22 mm och möjliggör en effektiv ventilation även om fläktutrymmet är begränsat. Fläktens höga prestanda gör också att det endast krävs en fläkt och den nya radialfläkten är dessutom mycket tyst.

Även inom området drivteknik har ebm-papst ett brett produktprogram och det finns lösningar för effektiv avgashantering, styrsystem och även olika drivsystem. Besökarna i ebm-papst monter på IAA 2017 kan också se fram emot en spännande ny lösning inom drivteknik, men också många andra innovativa driv- och ventilationslösningar för bilsektorn.