ebm-papst presenterar innovation för kyla, ventilation och värme på Mostra Convegno 2016

Välkommen att besöka ebm-papst på kyl- och ventilationsmässan Mostra Convegno den 15-18 mars 2016 i Milano. ebm-papst kommer att ställa ut med två montrar, en i Hall 24, monter B21-D30 där innovationer för kyla, luftkonditionering och ventilationsteknik kommer att presenteras. Samt en i Hall 7, monter E32-E40, där höjdpunkterna inom uppvärmning visas.

Hall 24, monter B21-D30


AxiCool
Expansionen av AxiCool presenteras, den framgångsrika serien axialfläktar utvecklade för krävande kylapplikationer. De nya storlekarna 500, 630 och 800 mm är konstruerade för förångare och luftkylare för kommersiell och industriell kylning. Den smarta ”plug & play” lösningen erbjuder många fördelar och den integrerade kombinationen av diffusor och luftriktare ökar effektiviteten med 30 % vilket medför ökad luftprestanda med upp till 12 % och en minskning av ljudnivån med upp till 3 dB (A).
NiQ
ebm-papst presenterar den nästa generationen av energisparande EC-motorer för användning i bland annat kyldiskar. Den kompakta motorn kombinerar de välkända egenskaperna hos sin föregångare iQ-motorn med en ny design både in- och utvändigt. NiQ är både effektivare och framför allt mer ekonomisk. Motorn har optimerats baserat på de typiskt låga hastigheterna för applikationerna 800-2000 rpm och aluminiumhuset har ersatts med plast, vilket gör godkännande möjligt för områden med indirekt kontakt med livsmedel, såsom i öppna grönsakskylar.

Hall 7, monter E32-E40


HyBlade
Bland de nya lösningarna för värmepumpsapplikationer kommer axialfläkten HyBlade, som erbjuder enorma fördelar gällande både effektivitet och akustik, att visas. Den fortsatta optimeringen av de perifera delarna i kombination med den integrerade diffusorn medför ökad luftprestanda med upp till 10 % och en minskning av ljudnivån med upp till 3 dB (A). Den smarta ”plug & play” lösningen möjliggör de bästa förutsättningarna för en ännu effektivare och tystare värmepump.
G3G 315
En annan nyhet är den enkelsugande radialfläkten G3G 315. För första gången är det möjligt att med en enda kompakt fläkt exempelvis kunna värma upp höghus eller hela bostadsområden. Detta gör det möjligt att decentralisera värmelösningar och minimera byggkostnader och värmeförluster. I kombination med ebm-papsts Greentech EC-teknik skapas enorma besparingsmöjligheter.
900 TS
ebm-papst Heating Systems från Holland, kommer även att presentera 900 TS, en 7-tums pekskärm tänkt för övervakande av status och driftstillstånd på värmepannor, samt för enklare konfiguration. Pekskärmen är utformad för att enkelt kunna integreras i respektive system och kommunicerar via MODBUS. Det användarvänliga operativsystemet anpassas enkelt till kundens behov med välkomstskärm och företagets varumärke synligt. Även grundmodellen 900EM kommer att visas i montern.