ebm-papst onlineportal för drivlösningar har fått nytt utseende och nya funktioner

ebm-papst produktprogram med drivlösningar blir allt bredare vilket gör att koncernens kunder ständigt får nya och fler valmöjligheter till sina applikationer. Parallellt med en snabb teknik- och produktutveckling ökar dessutom kundernas kunskaper och krav som också blir mer differentierade och specifika. Att hitta, välja och köpa in rätt produkter till en komplett drivlösning kan vara tidskrävande. Det var också anledningen till att ebm-papst för snart två år sedan lanserade en Onlineportal som ett led i satsningen på en breddad och utökad kundservice. Portalen gör det möjligt för exempelvis utvecklare att söka sig fram i det breda modulprogrammet och göra egna konfigurationer.

Online shop and product selection
Kontakta oss för mer information!

ebm-papst har fortsatt satsningen på portallösningen och kan nu presentera en uppgraderad version som erbjuder helt nya möjligheter att skräddarsy applikationsanpassade drivlösningar. Med över 4 000 möjliga kombinationer blir onlineportalen ett viktigt verktyg i sökandet efter den optimala drivlösningen. Möjligheten för utvecklare och användare att skapa individuella lösningar har utnyttjats i allt större utsträckning. I kombination med att en vald lösning kan vara klar att skickas från ebm-papst redan inom 48 timmar blir det möjligt för ett företag att mycket snabbt ha ett nytt drivsystem på plats och i drift.

Fler alternativ för att starta en konfigurering
Onlineportalen riktar sig till alla med intresse och behov av att konfigurera applikationsanpassade drivlösningar, men kanske är det främst för utvecklare som portalen blir ett viktigt arbetsverktyg. I den första portalversionen fanns möjlighet att välja bland olika motorkoncept, transmissions-alternativ, integrerad logik och kraftelektronik med olika styrfunktioner samt ett stort antal kodare och bromsmoduler. Det naturliga var att starta konfigureringen med att göra ett motorval. Den nya uppgraderade onlineportalen erbjuder fler alternativ och nu kan man börja konfigureringen med att söka bland olika alternativ för transmissionen och styrelektroniken. En annan nyhet är att portalen fått ett mer intuitivt och användarvänligt gränssnitt.

3D STEP-filer tillgängliga för alla produkter i portalen
På 90-talet kom STEP-formatet och det är det format som idag dominerar vid överföring av CAD-data mellan olika CAD-system. STEP har en stor fördel och det är att nästan alla CAD-system på marknaden klarar av spara ut till STEP och att öppna STEP-filer. ebm-papst vision för onlineportalen är att den på olika sätt ska förenkla arbetet med att i egen regi konfigurera drivlösningar, och det är därför den nya portalen har 3D STEP-filer tillgängliga för alla produkter. Detta gör det lättare för exempelvis applikationsutvecklare att inkludera lösningen direkt i sina applikationer. En annan nyhet är att enheter med beteckningen SIMATIC MICRO-DRIVE, från produktsamarbetet med Siemens, nu också finns tillgängliga i portalen. De enskilda komponenterna som finns tillgängliga i onlineportalen är tekniskt harmoniserade moduler med en platsbesparande design som förenklar integrationen i befintliga maskinkoncept.

Online shop and product selection