ebm-papst investerar drygt 400 miljoner kronor i ett nytt utvecklingscenter

Det är i direkt anslutning till ebm-papst huvudkontor i tyska Mulfingen som det nya centret, med en yta på totalt cirka 18 500 kvadratmeter, ska byggas. Byggnaden fördubblar den yta som idag finns för de cirka 500 personer hos ebm-papst som arbetar med forskning och utveckling. Den starka utvecklingen för ebm-papst under de senaste åren har lett till ett kraftigt ökat behov av större ytor och ytterligare laboratoriekapacitet. För koncernens olika avdelningar och divisioner kommer det nya utvecklingscentret att förbättra möjligheterna till ett nära samarbete mot en gemensam vision att utveckla nya och teknikledande produkter och lösningar.

Stefan Brandl, styrelseordförande för ebm-papst Group, säger i en kommentar; ”Satsningen på det nya utvecklingscentret innebär att vi fortsätter de stora investeringarna i Mulfingen. Med ännu modernare laboratorieutrustning, och en miljö som främjar samarbetet inom koncernen, vill vi skapa rätt förutsättningar för en starkt framtidsorienterad forsknings- och utvecklingsverksamhet som banar väg för en ytterligare expansion samtidigt som ebm-papst befäster positionen son ledande inom innovation”.

ebm-papst nya utvecklingscenter utformas i nära samarbete med Fraunhofer Institute IAO som är en verksamhet inom den tyska forskningsorganisationen Fraunhofer Institute med totalt drygt 24 000 medarbetare. Fraunhofer Institute IAO arbetar med inriktning på konstruktion av arbetsmiljöer som optimerar möjligheter till effektiv kommunikation och innovativt samarbete. Det sker bland annat genom att skapa en bra balans mellan kreativa zoner kombinerat med funktionella och välutrustade utvecklingslokaler.