ebm-papst investerar 14 miljoner € i ny fabriksbyggnad vid sin anläggning i Landshut

ebm-papst investerar cirka 14 miljoner € i en ny fabriksbyggnad vid sin anläggning i Landshut i södra Tyskland. Med detta steg stärker företaget sin position och hjälper till att säkra arbetstillfällen i området. I den nya produktionsenheten kommer det att tillverkas systemlösningar och gasventiler för värmesystem.

Bara ett år efter att ett nytt logistikcenter färdigställts i Landshut bygger ebm-papst nu en ny produktionsanläggning för värmesystem. ”Den nya fabriken är ytterligare en investering i företagets framtid. Samtidigt är det ett uttryck för vår lojalitet till Landshut och kommer att bidra till att säkra arbetstillfällen i området”, förklarar Stefan Brandl, VD för ebm-papst Landshut.

Nya omfattande energidirektiv kommer att skapa ökad efterfrågan på energieffektiva produkter för värmesystem. ebm-papst i Landshut förväntar sig en volymökning på mer än 30 % under de kommande fem åren inom värmesystem. ”Eftersom vi upplever tillväxt inom andra områden också räcker vår produktionsyta inte längre till och expansion är nödvändig”, säger Brandl.

I linje med ebm-papst GreenTech filosofi, kommer den nya fabriken att byggas med fokus på energieffektivitet och resursbevarande. Den beräknas vara klar i juli 2015 och kommer att sysselsätta 100 personer. En yta på cirka 5 000 m2 kommer att användas för produktion, administration samt forskning- och utveckling. Närheten till det nybyggda logistikcentret kommer att garantera ett effektivt materialflöde.

Rainer Hundsdörfer, koncernchef för ebm-papst gruppen säger: "Den här investeringen är resultatet av den positiva utveckling som vi har sett i Landshut under de senaste åren tack vare den arbetsinsats anställda och ledning har gjort. Vi är övertygade om att denna trend kommer att fortsätta i framtiden också”.