ebm-papst har öppnat ett nytt logistikcenter i Landshut

Det nya logistikcentret intill ebm-papsts fabrik i Landshut.
Efter 13 månaders byggnation öppnar ebm-papst sitt nya moderna logistikcenter i Landshut. 13 miljoner Euro har investerats i det automatiserade höglagret. Runt 40 personer kommer att arbeta i det nya logistikcentret.

Rainer Hundsdörfer, koncernchef på ebm-papst säger: ”Logistikcentret kommer att fungera som en internationell logistikhub i syfte att snabbt kunna förse våra kunder med produkter. Investeringen kommer också att förbättra materialflödet och frigöra utrymme i produktionsenheterna som hör till ebm-papst Landshut”.

Som en del i vårt ”Factory 2012” program för att höja effektiviteten, har hela logistikprocessen på ebm-papst Landshut genomlysts på detaljnivå. Utredningen har hjälpt till att utforma det nya logistikcentret som ligger nära produktionsenheten som också är ansluten med ett snabbt transport system.

”Det nya logistikcentret kommer att stärka ebm-papst Landshut och vår kapacitet för att klara tillväxt” förklarar Stefan Brandl, VD på ebm-papst Landshut. Brandl indikerar att planen är att öka försäljningen i Landshut till över 300 miljoner Euro under de kommande två åren, ett viktigt bidrag till ebm-papst gruppens totala omsättning.

ebm-papst i Landshut tillverkar främst produkter för hushållsapplikationer och inom värme, se länkar nedan.

Household appliances
Heating