ebm-papst firade GreenDay 2015 på FN:s Världsmiljödag

ebm-papst gröna maskot Leon Green vid ekologisk äppelmust.
Fredagen den 5:e juni, på FN:s världsmiljödag, firade ebm-papst GreenDay. I Sverige uppmuntrades personalen att ta sig till jobbet till fots, med cykel eller kollektivt och vi åt tillsammans en vegetarisk lunchbuffé. I år är det fjärde året som ebm-papst genomför den internationella hållbarhetskampanjen GreenDay. När kampanjen startade under 2012 hade varje bolag inom ebm-papst sin miljötemavecka. Sedan dess har utvecklingen gått mot att genomföra återkommande hållbarhetsaktiviteter under hela året.

En av de större förändringar som ebm-papst i Sverige genomför under 2015 är flytten av produktionsverksamhet från Skinnskatteberg till Järfälla. En stor miljövinst som uppnås med detta är att onödiga godstransporter kommer att undvikas. Tidigare i år uppmärksammade vi Earth Hour och vår personal informerades om hur man kan agera klimatsmart i vardagen. I företagets lunchrum finns numer endast ekologiska och kravmärkta produkter, till exempel frukt och mjölk. ebm-papst i Sverige är sedan flera år vänföretag till WWF Världsnaturfonden.

Förutom att ebm-papst är ett företag med uttalad hållbarhetsstrategi så bidrar även våra produkter till minskad energianvändning och därmed minskad klimatpåverkan. Här är några exempel där våra produkter bidrar till minskad energianvändning.

Kundcase med fokus på energibesparing från 2015
Fastighetsbolaget Klövern
Galleria Domino

Köttguiden – WWFs konsumentguide för kloka matval
Mer om GreenDay
Mer om FN:s världsmiljödag
GreenTech - strategi för hållbarhet på ebm-papst