ebm-papst drivlösningar i Siemens nya produktfamilj Simatic Micro-Drive

I Siemens nya produktfamilj Simatic Micro-Drive används ebm-papst drivlösningar som till ECI-motorn ECI 63.
Med Simatic Micro-Drive har Siemens lagt till en ny medlem i sin familj med drivsystem med DC/EC-motorer i lågspänningsområdet 24 till 48 volt. För att tillgodose kundernas krav på maximal flexibilitet använder Siemens drivlösningar från ebm-papst. Det var på industrimässan i Hannover, april 2019, som Siemens lanserade Simatic Micro-Drive med ebm-papst drivlösningar med EC-motorer i effektområdet 50 till 750 watt. I det modulära systemet kan motorerna med integrerade givare kombineras mycket flexibelt tillsammans med bland annat transmissionskomponenter och bromsar för användning i många olika applikationer. Simatic Micro-Drive är en mycket kompakt lösning för applikationer med lågspänning där det krävs mycket exakt positionering. Några exempel på applikationsområden är i automatiserade lager- och logistikanläggningar, i industrier med automatiserade fordon (AGV) och inom medicinsk teknik.

Kontakta oss för mer information!

ECI-motorerna är kompakta, robusta och mångsidiga
ebm-papst motorserie ECI, med motorerna ECI-42 och ECI-63, är utvecklade med fokus på den typ av applikationer som är aktuella för Simatic Micro-Drive. ECI-serien utmärks av att interrotormotorerna med EC-teknologi har lågt vridmoment samt högdynamiska drev och ger hög effektdensitet i ett kompakt format. Det robusta och ljuddämpande kullagersystemet garanterar en lång livslängd. Motorn med den integrerade elektronikmodulen K1 är konstruerad för användning med extern styrelektronik och den uppfyller kraven för skyddsnivå IP54.

Simatic Micro-Drive är ett flexibelt system
Det individuellt kombinerbara systemet Simatic Micro-Drive, med UL-certifierade komponenter, består av flexibelt användbara enheter, PDC (ProfiDriveControl) för servostyrning och anslutningskabel. Systemet uppfyller kraven på nätverkskompatibilitet via ett Profinet-gränssnitt på styrenheten och säkerhetsintegrerade krav med certifierade säkerhetsfunktioner. Enkel anslutning förkortar tiden som annars krävs för applikationsanpassning. Integration i Siemens automationsteknik kan ske via företagets TIA-portal som förenklar idrifttagning och service. Alla säkerhetsintegrerade funktioner kan också aktiveras via TIA-portalen som brukar beskrivas som en digital verktygslåda. Med TIA kan alla komponenter i ett automationsprojekt integreras som till exempel styrsystem, drivteknik, programvaror och även kraftdistribution. Resultatet blir en plattform med ett gemensamt gränssnitt som underlättar en anpassning till Industri 4.0. Enheterna i Simatic Micro-Drive finns i fyra storlekar och med uteffekter på mellan 50 och 1000 watt.