ebm-papst: Teknikledare med fokus på digitalisering och nätverk

ebm-papst tillverkar produkter som är förberedda för Industri 4.0 och har produktionsprocesser som samverkar i nätverk.
På årets Hannover Messe Industrie (HMI), som pågår 13-17 april, kommer ebm-papst att informera besökarna om "Industri 4.0" och visa produkter och applikationer inom ventilation, uppvärmning och drivteknik. I blickfånget kommer en Formel 1 bil från MERCEDES AMG PETRONAS att vara. Välkommen till ebm-papst monter F31 i hall 15.

Industri 4.0 är Tysklands satsning på den fjärde industriella revolutionen, där allt i produktionskedjan är smart och uppkopplat. Ett framtidsprojekt startat av den tyska regeringen för att Tyskland ska säkra sin ställning som världsledande verkstadsnation.

Hos fläkt- och motortillverkaren ebm-papst ligger fokus runt Industri 4.0 på digitalisering och nätverk av produktionsprocesser och även på tillverkning av komponenter som är förberedda för industri 4.0, så att människor, maskiner och mjukvara kan samarbeta mer effektivt och produktivt. Rainer Hundsdörfer, koncernchef för ebm-papst gruppen, är övertygad om att "Våra produkter är klara för Industri 4.0. Exempelvis kan en fläkt styras via en app när så önskas. I våra egna produktionsanläggningar, lade vi grunden för framtiden för en tid sedan. Vi anses vara ett föredöme för SAP ME, en mjukvarumodul som styr produktiviteten hos maskiner och system och bidrar till att minska ledtider."

Förutom Industri 4.0, kommer ebm-papst att visa några applikationer i sin monter. Fläktar och elmotorer från ebm-papst används i många vanliga applikationer som till exempel köksfläktar. I hjärtat av en köksfläkt sitter motorn som bygger på ebm-papst GreenTech EC-teknik. Detta ger en tyst och energisnål produkt där energiförbrukningen kan minskas med upp till 70%.

Inom drivteknik, kommer ebm-papst att presentera en rad olika drivsystem som består av motor, elektronik, mjukvara och växel. Sådana lösningar används i exempelvis transportband, lager och sorteringssystem, robotar, medicinsk utrustning eller i batteridrivna fordon och förarlösa transportsystem. Med nya ECI-80.xx-K1, erbjuder ebm-papst en kompakt elmotor med hög effekttäthet.

Inom uppvärmning visas en energieffektiv gaspanna från Viessmann som representerar efterfrågan på kompakta väggmonterade enheter för villor och flerfamiljshus. iNR 77, marknadens mest kompakta gasfläktsystem, är installerat i pannan. I detta helt integrerade system ingår bland annat den elektroniska gasventilen F01 med integrerad styrning och CAN bus interface.

En Formel 1 bil från MERCEDES AMG PETRONAS kommer att visas i ebm-papst monter. ebm-papst är officiell team partner och har arbetat tillsammans med MERCEDES AMG PETRONAS för att utveckla specialdesignade och högeffektiva fläktlösningar som kommer att användas i depån och på startfältet under alla Formel 1 Grand Prix lopp. Med extrema prestanda uppfylls kraven på ett system som är kompakt och bärbart men också mycket kraftfullt.