ebm-papst öppnar tillbyggnad av produktionen i Hollenbach

Hollenbach
Efter bara sju månaders byggande öppnar ebm-papst sin nya produktionsyta i Mulfingen – Hollenbach. Den världsledande tillverkaren av fläktar och motorer har investerat runt 15 miljoner Euro i projektet för att öka produktionen av stora energieffektiva fläktar för den Europeiska marknaden. Utöver den ökade produktionsytan på 10000 m2 har ett nytt datacenter också färdigställts.

Rainer Hundsdörfer, koncernchef för ebm-papst gruppen, förklarar: “Den här investeringen hjälper oss att möta den konstant ökande efterfrågan på tysta och energieffektiva fläktar och motorer. Beslutet att bygga ut produktionen Tyskland visar vårt långsiktiga engagemang för platsen. Vi hoppas att detta engagemang ska hjälpa till att säkerställa ett politiskt stöd för den infrastruktur som regionen behöver.”

ebm-papst ser två huvudsakliga orsaker till den ökande efterfrågan: kundernas önskan att minska energikostnader och det andra steget i ekodesigndirektivet för fläktar (ErP), som träder i kraft från 2015.

Den nya utbyggnaden har planerats och genomförts enligt företagets riktlinjer GreenTech för att säkerställa effektivt utnyttjande av energi och hållbarhet. ebm-papst´s starka GreenTech filosofi är en av orsakerna till att företaget i November 2013 utsågs till Tysklands med hållbara företag i och med att de vann utmärkelsen German Sustainability Award.

ebm-papst planerar även att investera 35 miljoner Euro i ett nytt centrallager.

Om utbyggnaden på ebmpapst.com