ebm-papst ökar produktionskapaciteten

Ny produktionsanläggning i St. Georgen - Hagenmoos
ebm-papst förstärker bland annat verksamheten vid sin anläggning i St. Georgen som ligger i Schwarzwald i södra Tyskland. Företaget investerar 10 miljoner € i samband med utbyggnaden.

Dirk Schallock, VD på ebm-papst i St. Georgen: "Vår verksamhet i Schwarzwald har utvecklats mycket väl. Vårt nya arbetssätt och inriktningen mot högteknologi ger ebm-papst i St. Georgen utmärkta långsiktiga möjligheter till framtida utveckling”.

Det första spadtaget till den nya produktionsenheten för kretskort ägde rum i Hagenmoos nära St. Georgen. Som ett första steg kommer ebm-papst att bygga en ny produktionsyta på 3500 m² för cirka 5 miljoner €. I linje med företagets GreenTech filosofi kommer den nya fabriken att byggas med fokus på energieffektivitet och resursbevarande. Från och med januari 2016 kommer 60 personer från St. Georgen att arbeta i den nya anläggningen i Hagenmoos medan forsknings- och utvecklingsavdelningen kommer att utnyttja de frigjorda utrymmena i St. Georgen.

Tack vare investeringar på cirka 30 miljoner € vid ebm-papst anläggning i Herbolzheim har denna avancerat till ett framgångsrikt högteknologisk center för fordonsmarknaden. Som en följd har produktionen av ventilationsprodukter flyttats till Vecsés i Ungern. ebm-papst kommer att investera 4,5 miljoner € i ytterligare en produktionsenhet med en yta på ca 7000 m² i Vecsés. Den nya fabriken i Ungern kommer också att byggas med fokus på energieffektivitet och resursbevarande.

Rainer Hundsdörfer, koncernchef för ebm-papst gruppen: "Investeringarna är vårt sätt att konsolidera den positiva utvecklingen under de senaste åren. Vi är övertygade om att denna trend kommer att fortsätta i framtiden också."