Väldesignad fläkt med slående prestanda

En genomarbetad produktdesign som präglas av kvalitet och framhäver en produkts egenskaper, gör att en tillverkare kan sticka ut i mängden och uppnå konkurrensfördelar. Med nya fläkten 4400FN har ebm-papst lyckats med detta. Vi har utvecklat en produkt med utmärkande prestanda kombinerat med en design som både är tilltalande för ögat och samtidigt är anpassad för massproduktion. Det sistnämnda i syfte att möta den hårda konkurrenssituationen.

Designdetaljer som syns
Med sitt friblåsningsflöde ända upp till 225 m3/h är 4400FN inte bara marknadens mest kraftfulla i sin klass. Fläkten är dessutom försedd med genomtänkta designdetaljer. Den synliga rotorn i metall med sitt hålmönster ger en effektiv kylning av motorn och ger dessutom fläkten en kraftfull karaktär. De rundande hörnen och ribbstrukturen på fläkthuset skapar ett harmoniskt utseende. Ribbstrukturen ger också ett stabilare hölje. Fläktvingarna är försedda med den senaste winglet-designen för ökad prestanda. Eftersom den nya fläktdesignen är gjord med stor hänsyn till produktion och anpassad för massproduktion, har fläkten ett utmärkt pris-prestanda förhållande.

Prestanda i ny klass
4400FN mäter bara 120x120x25,4 mm. Den kraftigaste modellen ger hela 170 m3/h vid optimal driftpunkt och en tryckuppsättning i samma punkt på hela 75 Pa. Friblåsande presterar fläkten ett flöde på hela 225 m3/h. Den klarar ett maximalt tryck på 200 Pa. Allt detta klarar 4400FN med en mycket låg ljudnivå.

Kompaktfläktarna i 4400 FN-serien finns i utföranden för 12, 24 och 48 V DC. I basutförande är fläktarna försedda med skydd mot felaktig polaritet och skydd mot blockerad rotor. Dessutom kan alla vanliga larm och varvtalsstyrningsfunktioner fås som option.

Applikationsområden för nya 4400FN är t.ex. inom telekommunikation, servrar, automation och processteknologi.