Uppdrag: Sätta nya riktmärken

Foto: Mercedes-Benz Grand Prix Ltd. / ebm-papst
Mercedes-AMG Petronas Motorsport och ebm-papst: två organisationer som sätter standarden inom sina respektive områden. Här visar vi vad de har gemensamt.

Innovation ligger i generna

”Varje ny produkt vi utvecklar måste vara överlägsen sin föregångare både ekonomiskt och ekologiskt”
Gerhard Sturm

Denna princip som fastställdes av företagets grundare Gerhard Sturm efterlevs fortfarande av ingenjörerna hos ebm-papst och den är också förkroppsligad i företagets GreenTech-filosofi: ekonomiskt, ekologiskt, innovativt.

”Kärleken till att uppfinna dör aldrig”
Carl F. Benz

”Det bästa eller ingenting!”
Gottlieb Daimler

Ingen förkroppsligar filosofin hos Daimlers grundare bättre än ingenjörerna hos Mercedes-AMG Petronas Motorsport. För att befinna sig i täten i det intensiva innovationslopp som Formel 1 innebär, driver de alltid utvecklingen framåt med sin nydanande design.

Hur världsmästare arbetar

ebm-papst strävar alltid efter att vara Nummer 1 på sina marknader. Denna vilja att vinna har gjort fläktspecialisten ebm-papst till teknisk världsledare. Framgångarna bygger på teamwork, en stark passion för teknologi, och ett integrerat samt enhetligt synsätt på hållbarhet.

Målet för Mercedes-AMG Petronas Motorsports är alltid att vinna världsmästerskapet för FIA Formel 1 – både för förare och konstruktörer. Entusiastiska ingenjörer arbetar konstant med att göra tävlingsbilarna snabbare och effektivare, och de förfinar varje detalj tills att resultatet blir det rätta.

Det kan alltid bli bättre

Det är inte bara det att fläktar måste bli allt kraftfullare, de måste också vara tystare och effektivare. Nya produkter utmärks av dessa egenskaper vilket tydligt demonstreras av ebm-papst utveckling av de axialfläktar i storleken 800 mm som lanserades under 2016. Dessa fläktar har en total verkningsgrad på hela 54 % och ljudnivån har reducerats med 8 dB(A).

I flera år har hastigheten ensam inte längre varit avgörande i Formel 1. Bilarna måste uppfylla strikta krav. Ändå lyckas ingenjörerna hos Mercedes-AMG Petronas Motorsport att ständigt öka bilarnas motorkraft år efter år.Säsong 2017
Mercedes AMG F1 W08 EQ Power+: upp till 1000 hästkrafter (© Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.)