Ta rätt beslut om rätt fläktval med ebm-papst TRUE VALUES!

På Nordbygg den 10-13 april kommer ebm-papst att lansera ”TRUE VALUES” som ett centralt budskap tillsammans med en lång rad produktnyheter. TRUE VALUES handlar om att det bara är med uppmätta och ”verifierade mätvärden” (TRUE VALUES) för hela fläkten som man kan ta rätt beslut gällande fläktvalet för en viss applikation.

Det är inte ovanligt att det efter att nya fläktaggregat installerats - och många gånger också vid moderniseringsprojekt - visar sig att utlovade besparingen inte stämmer med de teoretiskt framräknade värdet som legat till grund för ett fläktval. Anledningen är ofta att fläktvalet bygger på teoretiska kalkyler. Att utgå från kataloger och multiplicera de bästa värdena för olika komponenter kan lätt bli glädjekalkyler. Det ser bra ut på skrivbordet, men fungerar sällan i verkligheten.

Pålitliga mätvärden i vårt fläktvalsprogram
Sanningen är att det inte finns några genvägar för att få fram TRUE VALUES i form av realistiska mätvärden som matchar verkliga driftsförhållanden. Mätningar måste göras av kompletta fläktar med fläkthjul, motor och styrelektronik. Då får man med allt från inmatad spänning till lufttransporten i systemet. Det måste också mätas på olika varvtal för att man ska få en bra förutsägbarhet för olika driftpunkter. Resultatet blir relevanta och realistiska LCC-kalkyler, och fläktapplikationer som svarar upp mot högt ställda krav på bl a energieffektivitet.

Vi på ebm-papst utför alltid mätningar av våra kompletta fläktar med styrning, motor och fläkthjul med inlopp och ev. hus. Det är också därför du tryggt kan lita på att de värden vi anger för bl a prestanda och energieffektivitet i våra datablad ligger så nära realistiska driftsförhållanden som möjligt. Vi erbjuder helt enkelt TRUE VALUES!

Vi konstruerar också våra fläktar för att passa i aggregaten med en relevant flödesriktning för lufttransport, allt för en så hög effektivitet som möjligt i praktiken.

Alla mätvärden finns också lagrade i vårt fläktvalsprogram FanScout samt ligger tillgrund för vår fläktvalsfunktion på vår hemsida. I FanScout kan du ange applikationskrav, göra simuleringar och söka dig fram till rätt fläktval. Välkommen till vår monter A36:40 på Nordbygg för en demonstration!

LCC-kalkyler och en bred dialog banar väg för verkligt energieffektiva fläktlösningar
Välkommen till ebm-papst monter på Nordbygg 2018
Programmet som gör det enkelt att träffa mitt i prick vid valet av fläktar