Så moderniserar flexibla fläktväggar Sveriges ventilationssystem

Att skapa en fläktlösning som är effektiv och enkel att installera och transportera var ebm-papsts mål inför lanseringen av sin nya flexibla fläktvägg. Resultatet blev en lösning som inte bara är tystare och snabbt går att sätta i drift – fläktväggen gör det också enkelt för kunder att modernisera och effektivisera sitt befintliga system.

Fördelarna med det standardiserade och flexibla konceptet FläktVägg som är framtaget av ebm-papst blev snabbt tydliga för svenska företag när det lanserades för två år sedan. FläktVägg består av stapelbara fläktkuber vilket förenklar installationen markant när man vill byta ut äldre och ofta större fläktar. Kuberna kan installeras separat och är enkla att bära in, stapla på varandra och ansluta med kablage och ta i drift.

– Vårt unika koncept innebär att vi kan hjälpa installatörerna att ta in en lösning som både är skalbar och ergonomisk. Genom att ha ett större antal kuber med fläktar kan vi komma in i byggnaden utan att behöva riva och göra upp större passager, säger Göran Andersson, försäljningschef på ebm-papst.

Läs mer:
• Två fläktväggar hjälper Bombardier Arena att både energioptimera och förbättra klimatet
• Fläktväggar hjälper Akademiska Hus i jakten på säker ventilation och energismarta lösningar
• ”Fläktväggen är oerhört smidig, kostnadseffektiv och energieffektiv”
• Till produktsortiment MXFG stapelbar kubfläkt EC för fläktvägg + Fläktberäkningsprogram


En stor fördel med konceptet FläktVägg är det optimerade luftflödet man uppnår i den verkliga applikationen ute hos kunden, förklarar Göran Andersson. En annan stor kundfördel är bolagets tydliga fokus på hållbarhet i sin produktion.

– Vår filosofi för hållbar utveckling i produktion kallar vi Greentech vilket är en övergripande strategi som vi jobbat med under lång tid. Vi har ett komplett program för utbytesmarknad där vi hjälper kunder som installatörer och entreprenörer att byta ut befintliga fläktar mot mer energieffektiva lösningar.