Pressmeddelande: Fläktar från ebm-papst ger nöjda hotellgäster och lägre energinota

Via länken längre ned på sidan går det att "checka in" på ebm-papst hotell ”Energy Save In” och ta del av smarta energi- och fläktlösningar för hotell. Där finns även en kalkylfunktion där du kan beräkna möjlig energibesparing.
Det finns väl knappast något område där det ställs så höga krav på luftkonditionering och inomhusklimat som i hotellbranschen. Är inte gästerna nöjda med luftkonditioneringens kapacitet, eller om den väsnas för mycket, väljer man sannolikt ett annat hotell nästa gång. GEA Air Treatment utvecklar fan coil-lösningar som både ger bra inomhusklimat och ökad energieffektivitet. Radialfläktar med EC-motorer från ebm-papst, ofta kallade EC-lågenergifläktar utgör en viktig komponent i många av GEA Air Treatments lösningar.

Kraven på fläktarna är höga. Givetvis ska de bidra till att spara energi men de ska också vara extremt tysta och driftsäkra. På ett hotell går fläktarna i princip dygnet runt, året runt. GEA har valt ebm-papst EC-lågenergifläktar för att de motsvarar högt ställda krav på energieffektivitet, men också för att de är kompakta. Fläktarna finns i ett stort antal modeller med kapacitet på upp till 2 200 m3/h och med effekter på 40 till 250 W. Jämfört med fläktar utrustade med AC-motorer ger ebm-papst EC-lågenergifläktar en stor fördel i fan coil-lösningar för just hotell; de sparar energi när de går för fullt, men energibesparingen blir ännu mer markant jämfört med AC-fläktar när fläkthastigheten sänks. Jämfört med traditionellt använda motortyper minskar EC-lågenergifläktar från ebm-papst elförbrukningen med upp till 70%.


”Plug and play” förenklar fläktbytet

Hotellbranschen står inför stora utmaningar för att svara upp mot allt tuffare miljö- och energikrav. ebm-papst hjälper branschen att möta dessa utmaningar genom samarbeten med företag som GEA Air Treatment, men också genom att underlätta moderniseringen av befintliga installationer. Ett exempel är att mer energislukande fläktar enkelt kan ersättas med EC-lågenergifläktar enligt principen plug and play. ”Plug and play helt enkelt!” är också ett av budskapen i en svensk annonsserie från ebm-papst som snart kommer att synas i fackpressen.

Via länken http://hotel.ebmpapst.com/pages/en/index.html går det att checka in på ebm-papst hotell ”Energy Save In” och ta del av smarta energi- och fläktlösningar för hotell. Där finns även en kalkylfunktion där du kan beräkna möjlig energibesparing.


För mer information kontakta:

Anders Carlsson, Marknadsinformatör, tel 010-454 44 32,


För tekniska frågor kontakta:

Pär-Johan Sandberg, Teknisk chef/Marknadschef, tel 010-454 44 12,

Hämta bild: Dubbelmonterad EC-lågenergifläkt typ K3G lämplig för luftkonditionering i hotell.
Hämta bild: EC-lågenergifläkt typ D3G lämplig för luftkonditionering i hotell.
Hämta Word-dokument: Pressmeddelande: Fläktar från ebm-papst ger nöjda hotellgäster och lägre energinota
Hämta bild: Hotel Energy Save Inn