Optimax 63 – Kompakt, slitstark och kraftfull

Planetväxeln Optimax 63, utvecklad för applikationer med höga krav på kraft och snabb acceleration.
Många applikationer inom industriell automation, intralogistiska system eller maskinteknik kräver kompakta och kraftfulla drivenheter. Drivspecialisten ebm-papst förser marknaden med ett modulsystem där användarna själva kan kombinera en motor med den växellåda som är bäst lämpad för applikationen.

Optimax 63 är en kompakt, robust och kraftfull planetväxel med hög verkningsgrad, konstruerad att perfekt passa med de högpresterande, kompakta borstlösa DC-motorerna i serien ECI. Med ett kontinuerligt vridmoment på 65 Nm och toppbelastningar på upp till 150 Nm är Optimax 63 det rätta valet för applikationer med tillfälligt höga belastningar.

Robust konstruktion och hög kapacitet ger denna nykomling ett brett spektrum av möjliga användningsområden. Typiska applikationer är när det ställs krav på moduluppbyggnad, mycket kraft i litet format, snabb acceleration och driftsäkerhet även under krävande förhållanden exempelvis inom förpackningsindustrin, industriell automation, samt inom medicintekniska lösningar.

Specialdesignad för att vara hållbar och pålitlig i krävande miljöer med omgivningstemperaturer mellan -20° och + 90° samt med skyddsklass IP40 som standard men med IP 54 som möjligt tillval.

Fakta Optimax 63
- Planetväxel optimerad för de elektroniskt kommuterade ECI-motorerna från ebm-papst
- Utformad för att hantera extremt hög överbelastning vid intermittent max-last
- Robust växellåda för längre hållbarhet
- Moduldesign och gränssnitt för maximal flexibilitet inom ebm-papst modulsystem
- Hög verkningsgrad i kombination med kompakt design
- Kapslingsklass IP40 (tillval IP54)