Nytt teknikcenter öppnat på ebm-papst i St:Georgen

Fläkt- och elmotortillverkaren ebm-papst har öppnat ett nytt teknikcentrum i St. Georgen. Det byggdes på ett år och kostade 2,5 miljoner €. Det nya testlaboratoriet möjliggör samtidig mätning av luftprestanda och akustik och kommer att utgöra ett viktigt stöd till företagets forsknings- och utvecklingsavdelning.

"Vårt nya teknikcenter öppnar nya möjligheter för oss i St. Georgen. Våra produkters aerodynamik och akustik kan nu testas i de större produkter som de ofta ingår i, t.ex. en bil”, berättar Dirk Schallock, VD för ebm-papst St. Georgen. Efter hans öppningstal klipptes det röda bandet av Dirk Schallock och Rainer Hundsdörfer, koncernchef för ebm-papst gruppen.

Mätningen av luftprestanda och akustik i sin applikation kan göras tack vare den nya anläggningens storlek. Den 400 ton tunga mätkammaren är designad som ett rum i rummet och är därmed helt isolerad från omgivande vibrationer. Förutom de två mätkamrarna, som kan nyttjas separat eller tillsammans, innehåller också den nya byggnaden en ljudstudio där man kan lyssna på och närmare analysera det ljud som produkten avger.

Rainer Hundsdörfer förklarar: "Vi är nöjda att vi genom att bygga det nya teknikcentret, ytterligare har säkrat och utökat verksamheten vid ebm-papst St.Georgen. Investeringarna ger ytterligare en höjning av vår redan höga nivå inom forskning och utveckling".