Nyheter hos ebm-papst på mässan SPS IPC Drives i Tyskland

22-24 november arrangeras branschmässan SPS IPC Drives 2016 i Nürnberg, Tyskland. Det är den ledande mässan för komponenter, lösningar och system inom elektrisk automation och ebm-papst presenterar flera nyheter i Monter 1-448, Hall A.

Ny drivregulator
Dagens moderna intralogistiska applikationer och system för exempelvis sortering och transport kräver innovativa elektronik- och automationslösningar. Ett bra exempel på en sådan lösning är den nya drivregulator VARIOTRONIC VTD-24,40-K4 som utvecklats för positionsstyrd drift av ebm-papst BLDC-motorer. Med nominella spänningar på 24 och 48 VDC är det möjligt att få en effekt på upp till hela 1000 W vid en konstant ström av 40 A. Med det integrerade gränssnittet är det möjligt att både göra diagnoser och att enkelt ställa in många olika parametrar.

Nya och tysta axialfläktar som kyler elektronik
Under mässan kommer ebm-papst även att presentera en ny serie axialfläktar, 8300 N, som är upp till
8 dB (A) tystare än sina föregångare. Med dessa axialfläktar av DC-typ är det möjligt att få ett luftflöde på hela 130 m m³/h och ett tryck på upp till 280 pascal (Pa) trots den kompakta dimensionen 80 x 80 x 32 mm. 8300 N kan användas i många olika applikationer och system där mycket elektronik som installerats i små utrymmen kräver fläktlösningar för verkligt effektiv kylning.

Patenterat membran skyddar radialfläktar
I montern kommer ebm-papst också att visa ett patenterat membran som företagets specialister utvecklat som skydd för elektroniken i radialfläktar. Membranet skyddar fläktarnas komponenter mot korrosion i applikationer där det kan förekomma stora skiftningar i temperatur och luftfuktighet. Membranet ger ett hermetiskt tillslutet hölje som klarar temperaturförändringar på mellan -40 ° C och upp till + 70 ° C. Ett exempel på användningsområde där sådana temperaturskiftningar ofta uppstår är i basstationer för telekommunikation.

Förutom de nämnda nyheterna kommer ebm-papst att under SPS IPC Drives 2016 presentera många andra motor- och fläktlösningar som förenklar konstruktionen av effektiva automationslösningar. Välkommen till Monter 1-448, Hall A!