NiQ – Ny generation med energisparande EC-motorer för kyldiskar

NiQ – den mest effektiva iQ-motorn hittills.
NiQ, fläktmotorn för distribution av kalluft i förångare och kondensorer. Den kompakta motorn är det senaste tillskottet i ebm-papst iQ-serie och är både mer effektiv och ekonomisk. NiQ är en EC-motor lämplig även för användning i bland annat kyldiskar.

Den framgångrika iQ-serien från ebm-papst är tack vare sin GreenTech EC-teknik betydligt mer intelligent och miljövänlig än de vanligare fläktmotorerna av skärmpolsmotor typ. Serien har varit ett självklart val för många stormarknader som använder sig utav iQ-motorerna i sina kyl- och frysdiskar.


NiQ är ebm-papst senaste tillskott i serien och den kompakta motorn kombinerar de välkända egenskaperna hos sin föregångare med en ny design både in- och utvändigt. NiQ är både effektivare och framför allt mer ekonomisk.

Motorn har optimerats baserat på de typiskt låga hastigheterna för applikationerna 800-2000 rpm och aluminiumhuset har ersatts med plast, vilket gör godkännande möjligt för områden med indirekt kontakt med livsmedel, såsom i öppna grönsakskylar. Den nya lindningstekniken har även lett till förbättrade termiska egenskaper.

NiQ finns tillgänglig i tre storlekar med 5, 12, and 18 W. Ur en teknisk synpunkt ersätter dessa ett flertal storlekar av den äldre AC-motorn som används i konventionella fläktmotorer i kyldiskar. NiQ är inte bara ett optimalt val till nya installationer, även återbetalningstiden för investeringar vid eftermontering i befintliga diskar är extremt kort!Följ länken nedan för att ladda ner broschyren "It’s All a Matter of TechNiQ".

It’s All a Matter of TechNiQ