MERCEDES AMG PETRONAS vinner återigen konstruktörsmästerskapet i Formel 1 med ebm-papst som Team Partner

ebm-papst fläktar används bland annat för att kyla Lewis Hamiltons Formel 1-bil
För andra året i rad kan ebm-papst fira att MERCEDES AMG PETRONAS vunnit konstruktörsmästerskapet i Formel 1. Det var 2014 som ebm-papst blev officiell Team Partner till det framgångsrika F1-teamet. ebm-papst bidrar med teknik och speciallösningar till bilarna, depåerna och även till teamets huvudanläggning i Brackley, Storbritannien.

Efter deltävlingen Rysslands Grand Prix i Sotji den 11 oktober stod det klart att MERCEDES AMG PETRONAS återigen vunnit konstruktörsmästerskapet i Formel 1. Detta trots att F1-säsongen ännu inte avslutats. Med tolv vinster i femton F1-tävlingar och totalt 531 inkörda poäng av Lewis Hamilton och Nico Rosberg har teamet en ointaglig ledning när fyra deltävlingar återstår. ebm-papst blev Team Partner till MERCEDES AMG PETRONAS inför säsongen 2014 och efter att F1-reglerna ändrats. Förändringarna banade väg för mer energieffektiva lösningar och hybridteknik vilket ledde till att F1-teamen ställdes inför stora tekniska utmaningar.

Toto Wolff som är VD för Mercedes-Benz Motorsport betonar den betydelse samarbetet med ebm-papst har för F1-teamets framgångar. ”Framgångar i Formel 1 kräver totalt fokus och engagemang i varje liten detalj. Att vi har partners som förstår det och kan bidra till att utveckla vår organisation är oerhört värdefullt. ebm-papst har gjort det med lösningar som förbättrar arbetsmiljön i teamets depågarage vid tävlingar på platser med tropiskt klimat, samt med kyllösningar till våra bilar. Företaget har även bidragit med energieffektiva lösningar till vår huvudanläggning som både förbättrar arbetsmiljön och som också hjälpt oss att spara pengar som istället kan läggas på utveckling av bilarnas prestanda. Som team är vi tacksamma för det sätt som ebm-papst bidragit till våra framgångar även under den här F1-säsongen”.

Thomas Borst, Managing Director Sales and Marketing ebm-papst Group, gläds åt samarbetet. ”Det är en stor ära för oss att vara en officiell Team Partner till MERCEDES AMG PETRONAS. Att vi är en del av ett så enastående F1-team är en fantastisk referens för oss och det visar också på vår kapacitet att utveckla teknik och lösningar för mycket krävande tillämpningar. Vi är mycket glada över den nya vinsten i konstruktörsmästerskapet och att vi bidragit till att teamet klarat av att möta de krav som ställts i de nya F1-reglerna. Reglerna ställer krav på energieffektiva lösningar som ligger i den absoluta framkanten och det kan vi på ebm-papst erbjuda genom utveckling enligt vår GreenTech-filosofi”.

ebm-papst tilldelades för ett par år sedan utmärkelsen German Sustainable Award (GSA) i kategorin ”Tysklands mest hållbara företag”. Priset anses som ett de mest prestigefyllda i sitt slag i Europa. ebm-papst har sedan dess utvecklat energieffektiva lösningar som kyler temperaturkänsliga komponenter och andra delar av MERCEDES AMG PETRONAS hybridracingbilar F1 W05 och F1 W06. Så snart bilarna stannar kyls exempelvis bilarnas sidepods med ebm-papst axialfläktar. Tillsammans med teamet har också ebm-papst ingenjörer utvecklat en speciallösning för kylning av depågaraget. Lösningen har stor betydelse för arbetsmiljön vid tävlingar på platser som Kuala Lumpur och Singapore där det kan vara mer än 40 grader varmt under tävlingarna. ebm-papst energieffektiva fläktar utgör också kärnan i den lösning som tagits fram för att förbättra arbetsmiljön och sänka energikostnaderna vid MERCEDES AMG PETRONAS huvudanläggning i Brackley, Storbritannien.