Kompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck

ebm-papst nya RadiPac-fläktar finns i flera storlekar och klarar tryck på upp till 2 500 pascal.
I ventilations- och luftkonditioneringssystem där luften ska transporteras över långa avstånd måste fläktarna arbeta vid högt tryck för att säkerställa ett önskat luftflöde även vid kraftigt baktryck. ebm-papst har utvecklat och anpassat en modell av centrifugalfläkten RadiPac för att svara upp mot de krav i denna typ av applikationer. Fläkten är mycket kompakt och utmärkande för denna modell är fläkthjulets aerodynamiska utformning samt att fläktbladen har gjorts smalare vilket möjliggör högre hastigheter och därmed också högre tryck. RadiPac finns i flera storlekar och beroende på modell är det maximala trycket cirka 2 500 pascal och luftflödeskapaciteten 15 000 m³/h.

Kontakta oss för mer information!

Utrymmesbesparande design
Hos RadiPac är fläkthjulet monterat direkt på ytterrotormotorns rotor vilket ger en mycket kompakt konstruktion, och en utrymmesbesparande design är en stor fördel vid modernisering av befintliga ventilationssystem men också vid nyinstallationer. Centrifugalfläktarna har ebm-papst högeffektiva GreenTech EC-motorer som med sin integrerade elektronik ger stora möjligheter till flexibel styrning och även sammankoppling av fläktar. ebm-papst koncept Plug & Play förenklar installationsarbetet och idrifttagningen. ebm-papst utökade produktportfölj med fläktar i RadiPac-serien omfattar modeller med storlekarna 355, 400, 560 och 630 mm.

Många applikationer där det krävs högtrycksfläktar
Det finns många applikationer där det krävs högtrycktsfläktar med stor luftflödeskapacitet. ebm-papst har också utvecklat de nya RadiPac-fläktarna med målet att de ska täcka in ett mycket brett applikationsområde. Ett exempel är i stora och komplexa ventilationssystem med luftkanalar som har små tvärsnitt. En annan applikation där det krävs högtrycksfläktar är i luftkonditioneringssystem på exempelvis flygplatser där den inkommande luften ska passera genom aktiva kolfilter som minimerar föroreningar. Även i system med många böjar i kanalsystemen uppstår tryckförluster som ställer krav på högtrycksfläktar som RadiPac.