Fyra nominerade till stora inneklimatpriset

Stora inneklimatpriset för inneklimat, energi och vvs, tilldelas företag eller organisation som till kommersiell användning utvecklat en betydelsefull produkt eller tjänst. För att anses som betydelsefull skall produkten ha en innovativ karaktär och bidra till en förbättrad inneklimatkvalitet med långsiktigt begränsad resursanvändning.”

Stora Inneklimatpriset instiftades år 2001 av Slussen Building Services i samarbete med Energi- och Miljötekniska Föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen. Stora Inneklimatpriset syftar till att stärka inneklimatteknikens ställning och att öka intresset för densamma.

I juryn ingår representanter för de tre branschorganisationerna samt ordföranden Per Fahlén, professor vid institutionen för Installationsteknik, Chalmers Tekniska Högskola. Fyra av förslagen nomineras till prisutdelningen.

Fyra företag har nominerats till Stora inneklimatpriset 2008:

- ebm-papst AB- EC Integralmotor
- Halton AB - Kökskåpa CJ-3
- Swegon AB – Wise
- Lindab Ventilation AB – Aerodim Ljuddämpare

Stora Inneklimatpriset 2008 kommer att delas ut på Energi- och Bomässan, EnBo09, i Alingsås den 29 april 2009 kl 12.30. Prisutdelare är kommunfullmäktige i Alingsås ordförande Elver Jonsson.

Om EC-lågenergifläktar