Framgång för ebm-papst på German Design Award

Jens Müller, utvecklingsingenjör på ebm-papst är nöjd med priset som FlowGrid vunnit.
På German Design Award 2015 fick ebm-papst pris för inloppsgallret FlowGrid. FlowGrid, som är ett tillbehör till axial- och radialfläktar, belönades för sin design i kategorin ”Building and Energy” i kategorin ”Excellent Produkt Design”.

Utmärkelsen uppmärksammar särskilt väldesignade produkter eller lösningar.

Dr Bruno Lindl, direktör för forskning och utveckling på ebm-papst gruppen: "Jag är glad över att vi fått denna kvalitetsutmärkelse som belöning för vårt utvecklingsarbete inom området aerodynamik". Jens Müller, som arbetar som utvecklingsingenjör med aerodynamik på ebm-papst, tillade: "Utmärkelsen visar att vårt åtagande att ytterligare minska ljudet från våra fläktar lyckats". Priset delades ut i Frankfurt den 13 februari 2015.

Inloppsgallret FlowGrid minskar effektivt ljudet i kyl-, ventilations- och luftkonditioneringsanläggningar. Turbulent luftflöde vid fläktens inlopp orsakar högre ljudnivå. Mot denna bakgrund utvecklade ebm-papst det speciella inloppsgallret FlowGrid i syfte att minimiera luftens turbulens vid fläktens inlopp. FlowGrid passar både axial- och radialfläktar som används i exempelvis luftkonditioneringsutrustning, luftrenare, kylanläggningar eller värmepumpar. FlowGrid monterad på en axialfläkt i en kondensor kan som exempel minska ljudnivån med 3,9 dB(A) och det skovelfrekventa ljudet med 16 dB. Fläktens prestanda och upptagna effekt är i stort sett opåverkad.

Juryn vid German Design Award 2015 bestod av experter inom olika specialområden. German Design Award har vuxit kraftigt sedan starten 2012. Under sitt första år bedömdes ca 1500 nomineringar, i år 2250 nomineringar. I var och en av de 10 kategorierna valde juryn en vinnare och upp till ytterligare 10 pristagare.

Mer om FlowGrid