Fläktar från ebm-papst gör hotell mindre energikrävande

Besök gärna "Hotel Energy Save Inn", vår hotellsajt med information om fläktar för hotell. Där finns även en energisparkalkylator. Länkar hittar du längre ned.
En av Sveriges största dagstidningar hade i höstas en artikel på temat ”Hotellindustrin är energikrävande”. Det konstaterades att alla världens hotell bidrar till en betydande del av koldioxidutsläppen. Enligt FN:s Davosrapport om turism och klimatförändringar släpper hotellbranschen ut ungefär hälften så mycket som flyget. Det är betydande mängder men radialfläktar från ebm-papst utvecklade enligt konceptet GreenTech hjälper till att både spara energi och minska miljöpåverkan.


Fläktar som ger nöjda hotellgäster och lägre energinota

Det finns väl knappast något område där det ställs så höga krav på luftkonditionering och inomhusklimat som i hotellbranschen. Är inte gästerna nöjda med luftkonditioneringens kapacitet, eller om den väsnas för mycket, väljer man sannolikt ett annat hotell nästa gång. GEA Air Treatment utvecklar fan coil-lösningar som både ger bra inomhusklimat och ökad energieffektivitet. Radialfläktar med EC-motorer från ebm-papst, ofta kallade EC-lågenergifläktar utgör en viktig komponent i många av GEA Air Treatments lösningar. Kraven på fläktarna är höga. Givetvis ska de bidra till att spara energi men de ska också vara extremt tysta och driftsäkra. På ett hotell går fläktarna i princip dygnet runt, året runt!

GEA Air Treatment ingår i GEA Group som totalt har ca 24 000 medarbetare vid olika divisioner och enheter runt om i världen. GEA har valt ebm-papst EC-lågenergifläktar för att de motsvarar högt ställda krav på energieffektivitet, men också för att de är kompakta. Fläktarna finns i ett stort antal modeller med kapacitet på upp till 2 200 m3/h och med effekter på 40 till 250 W. Jämfört med fläktar utrustade med AC-motorer ger ebm-papst EC-lågenergifläktar en stor fördel i fan coil-lösningar för just hotell; de sparar energi när de går för fullt, men energibesparingen blir ännu mer markant jämfört med AC-fläktar när fläkthastigheten sänks. Jämfört med traditionellt använda motortyper minskar EC-lågenergifläktar från ebm-papst elförbrukningen med upp till 70%.


”Plug and play helt enkelt” förenklar fläktbytet!

Hotellbranschen står inför stora utmaningar för att svara upp mot allt tuffare miljö- och energikrav. ebm-papst hjälper branschen att möta dessa utmaningar genom samarbeten med företag som GEA Air Treatment, men också genom att underlätta moderniseringen av befintliga installationer. Ett exempel är att mer energislukande fläktar enkelt kan ersättas med EC-lågenergifläktar enligt principen plug and play. ”Plug and play helt enkelt!” är också ett av budskapen i en svensk annonsserie från ebm-papst som snart kommer att synas i fackpressen.


Nya EC-lågenergifläktar för luftkonditionering

Fläktarna är av typen dubbelsugande radialfläktar försedda med fläkthjul med framåtböjda skovlar (f-hjul). De har ett hölje tillverkat av åldersbeständig plast. Motor och fläkthjul är isolerat från höljet med gummidämpare för tyst och vibrationsfri drift. Fläkten monteras enkelt via den integrerade flänsen. Fläktarna finns i enkel, dubbel och trippelutförande.


"Hotel Energy Save Inn"

Via länken "Hotel Energy Save Inn" nedan kan du checka in på ebm-papst "hotell" och ta del av smarta energi- och fläktlösningar för hotell! Där finns även en kalkylfunktion där du kan beräkna möjlig energibesparing. Du är självklart välkommen att kontakta oss för mer information.

Katalog: EC/AC centrifugal fans for air-conditioning technology
Hotel Energy Save Inn
Energisparkalkylator för hotell