ebm-papst firar Earth Hour 2016!

Lördagen den 19 mars 2016 klockan 20:30-21:30 lokal tid släcktes ljuset runt om i världen. I år var det tionde året som kampanjen genomfördes och nära en miljard människor världen över deltog under Earth hour-timmen. Totalt deltog 178 länder i WWF's årliga, samt världens största, klimatmanifestation med syfte att visa sitt engagemang för en hållbar framtid.

Vi som företag ville kommunicera budskapet om vår möjlighet att påverka så gott vi kunde! Under hela veckan innan Earth Hour skyltade vi med en topbanner på hemsidan, samt visade vårt engagemang i frågan på företagets sociala medier, diverse nyhetskanaler samt intranät.

Då ebm-papst inte håller öppet på helger så höll vi på fredagen ett kortare event på huvudkontoret i Järfälla, med syfte att uppmana och inspirera vår personal att släcka ner för en ljusare framtid samt engagera medarbetare och kunder i klimatfrågan och inspirera till att prova nya klimatsmarta handlingar i vardagen, både på jobbet och hemma. Vi satte upp posters om eventet samt hängde upp WWFs tidning "EKOLOGISKA FOTAVTRYCK - Vår påverkan på planeten" för de anställda att ta del av. Under eftermiddagsfikat släckte vi ner kontoret, tände bivaxljus och fikade årets Earth Hour bakelse, med recept av Leila Lindholm: Silky Vegan Chocolate Mousse Pie.

Under fikat fick även alla anställda som ville delta i en klimatquiz där priset var att ebm-papst AB skänker pengar till Världsnaturfonden WWFs trädplanteringsprojekt, med syfte att restaurera regnskogarna på Borneo.

Läs mer om WWFs trädplanteringsprojekt här och skänk en gåva du också!


Sponsring och välgörenhet
ebm-papst AB är sedan flera år tillbaka Vänföretag till WWF - stöd WWF du också.
Klicka här för att läs mer om vilka organisationer vi stödjer.