Dimmaskiner med robusta fläktar från ebm-papst

OTTEC Technology, tillverkare av dim- och dismaskiner vars teknik används i teatrar och operahus samt i musikaler och filmproduktion. Företaget som började sin verksamhet i ett garage har nu 25 år senare uppnått ett globalt erkännande tack vare sina högkvalitativa produkter.

Jörg Pöhler, VD på OTTEC berättar att han fick idén när han för några år sedan arbetade på ett företag som tillverkade utrustning för nattklubbar och diskotek. En av hans arbetsuppgifter var att reparera just dimmaskiner och han upptäckte snabbt att tekniken bakom produkterna var både simpel och fascinerande, vilket inspirerade honom att börja tillverka dem på egen hand.

ebm-papst kvalitetsprodukter var robusta nog att klara av den krävande scenmiljön till skillnad från deras tidigare leverantörer och samarbetet har visat sig vara en succé! OTTEC belönades med pris från Amerikanska filmakademien (eng. Academy of Motion Picture Arts and Sciences), ett sällskap i Hollywood som sedan 1929 delar ut Oscar, världens främsta filmpris.