Behagligt arbetsklimat i MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad

Energiförbrukningen vid MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad i Brackley, England, har reducerats med 64 procent efter att äldre AC-fläktar ersatts med EC-fläktar från ebm-papst.
Genom att modernisera luftkonditioneringssystemet med EC-fläktar från ebm-papst har arbetsmiljön blivit tystare och mer trivsam vid F1-Teamet MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad i Brackley, England. Dessutom har energiförbrukningen reducerats med 64 procent.

MERCEDES AMG PETRONAS F1-Team försvarade under tävlingssäsongen 2015 konstruktörsmästerskapet, och förarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg kom på första och andra plats i förarmästerskapet. Det var för andra året i rad som teamet lyckades vinna båda titlarna. Mer än 800 ingenjörer, tekniker och designers arbetade intensivt hela säsongen vid teamets huvudanläggning i Brackley och de har stor betydelse för framgångarna. Ett 15-tal anställda arbetar vid den lackeringsverkstad som finns vid anläggningen. En modernisering av luftkonditionerings-systemet med EC-fläktar från ebm-papst, mitt under tävlingssäsongen, har gett en betydligt tystare och trivsammare arbetsmiljö med behagligare temperatur. Moderniseringen genomfördes också för att sänka energikostnaderna och resultatet har blivit en minskning av energiförbrukningen med hela 64 procent. Investeringskostnaden kommer därmed att vara betald på endast två år.

De äldre AC-fläktar som nu ersatts med EC-fläktar hade flera nackdelar. Fläktarna var svåra att styra och luftflödet var för högt vilket orsakade ett konstant och störande bakgrundsljud. För att reducera ljudet hände det att personalen stängde igen systemets utsläppskanaler. Resultatet blev ett alldeles för varmt inneklimat, speciellt under sommarmånaderna, trots att luftkonditioneringen gick på full effekt.

För att hitta en lösning vände sig MERCEDES AMG PETRONAS till ebm-papst som sedan 2014 är officiell teampartner till F1-stallet. ebm-papst har tidigare utvecklat och anpassat speciella fläktlösningar för effektiv kylning både i F1-bilarna och även i teamets depågarage på varma tävlingsplatser. Till lackeringsverkstaden valdes EC-fläktar i RadiPac-serien som är lätta att reglera till önskad hastighet. Även ett användarvänligt styr- och kontrollsystem ingick som en del av fläktlösningen.

Direkt efter att de nya EC-fläktarna var på plats hade England en av sina varmaste veckor under 2015. För den moderniserade luftkonditioneringsanläggningen och EC-fläktarna blev det en test under mycket tuffa förhållanden. ”Den feedback vi fick från medarbetarna var mycket positiv då luftkonditioneringen blev så mycket tystare och dessutom effektivare”, säger Robert Yeowart som är ansvarig för Affärsutveckling & Logisitik hos MERCEDES AMG PETRONAS. Han gör också ett tillägg om ytterligare en fördel. ”Förutom att arbetsmiljön blivit bättre och energikostnaderna reducerats så har vi fått en effektivare och jämnare torkning av de lackerade karossdetaljerna”.


Besök http://f1.ebmpapst.com för mer info!