Behaglig värme i husvagnen och husbilen med vattenburen värmepanna från Alde

Compact 3010, den senaste värmepannan från Alde, är avsedd för såväl gasol- som eluppvärmning. Den är försedd med inbyggd varmvattenberedare, modern elektronik och ger större effekt än tidigare modeller, trots det tar den mindre plats än sina föregångare.

Alde International Systems AB är beläget i Färlöv utanför Kristianstad. Företaget sysselsätter cirka 60 personer som arbetar med produktion, produktutveckling, försäljning och service. Den största delen av Aldes vattenburna värmepannor säljs till utlandet. Tyskland är den största enskilda exportmarknaden, där har företaget också ett dotterbolag.

Vattenburen värme vanligast i Skandinavien

Det första steget till att bli en ledande tillverkare av vattenburna värmepannor för fritidsbruk tog Alde redan 1966. Sedan dess har tusentals människor kunnat njuta av behaglig värme i sina husvagnar och husbilar, även när temperaturen legat långt under nollstrecket. I Skandinavien är det sedan lång tid den vattenburna värmen som dominerat. På senare år har den tekniken blivit allt vanligare även i övriga Europa där luftburna värmesystem annars dominerar. 1997 köptes Alde av det tyska företaget Truma som är en av Europas ledande tillverkare av luftburna värmesystem avsedda för husvagnar och husbilar. Aldes vattenburna värmepannor och Trumas luftburna värmesystem kompletterar varandra bra.
Med Truma som ägare har Alde också fått tillgång till ett stort servicenät över hela Europa. Truma är liksom Alde ett familjeföretag, något som borgar för att familjeföretagsandan och långsiktigheten lever vidare.

Förbättringsprojekt med fokus på produktion och personal

Under 2006, inför produktionsstarten av Compact 3010, bedrev Alde ett projekt för att bättre ta tillvara på befintlig kapacitet. Genom införande av Lean Production och att etablera ständiga förbättringar ville man producera bättre och mer effektivt. Utfallet av projektet blev mycket lyckat och under projekttiden har produktionsvolymen ökat från ca 14000 till 17000 pannor per år. Alde är certifierade enligt ISO9001:2000. Compact 3010: Kompakt konstruktion med inbyggd varmvattenberedare
Nya Compact 3010 har alla anslutningar, både el och vatten, placerade på ena långsidan. Det gör installation och service enkel. Med tre helt släta sidor minskar dessutom installationsmåtten. Compact 3010 har lägre vikt och högre effekt på gasol jämfört med föregångaren Compact 3000. Innanför plåtskalet finns den gasoldrivna värmepannan som har två effektsteg. Inbyggt finns också två 230 V elpatroner med en sammanlagd effekt på max 3 kW. En varmvattenberedare är dessutom inbyggt. Den är av förrådstyp och rymmer drygt åtta liter vatten.

Förbränningsfläkt från ebm-papst

Compact 3010 är känd för att leverera värme som är skön och ljudlös. En värme som finns där utan att märkas - kvalitetsvärme. För att uppnå detta har Alde valt att samarbeta med ebm-papst i Landshut som leverantör av förbränningsfläkten. En av ett antal vitala komponenter i pannans konstruktion.

Övriga produkter i Aldes sortiment.

De vattenburna värmesystemen är Aldes kärnprodukter, men företaget tillhandahåller även Trumas luftvärmesystem och luftkonditionering.
I sortimentet finns också bland annat gasolspisar för pentry i båt samt gasolprodukter för en säker installation.

Mer information om Alde