AquaCube - nytänkande inom vätskekylning

Systemet kan lätt anpassas till specifika applikationer tack vare dess moduluppbyggnad. AquaCube är ett kapslat och slutet system klart att installera. Vid leverans är AquaCube fylld med kylmedia och systemet är helt underhållsfritt.

Hjärtat i AquaCube är enheten bestående av en fläkt och pump. I motsats till en konventionell lösning har AquaCube ingen axel genom höljet som behöver mekanisk tätning. Den patenterade lösningen från ebm-papst innebär att fläktens axel och lagring också används till att driva pumpen. De två systemen är hermetiskt slutna från varandra och förbundna genom en magnetisk koppling. Pumpens rotor har keramiska lager som smörjs med kylmediet.

Fläkten i AquaCube är försedd med winglets. Den är aerodynamiskt anpassad för applikationen och är mycket tystgående. Trots det har den så bra prestanda att någon ytterligare "PC-kylfläkt" sällan behövs. Fläktens varval är temperaturstyrt för att AquaCube ska vara så tyst som möjligt.

Kylelementet
AquaCube´s kylelement är också nyutvecklat av ebm-papst. Kylelementet består av ren koppar för högsta värmeavledning. En högeffektiv överföring av värme till kylmediet har uppnåtts bland annat med optimerad flödesteknik. Kylelementets infästning ger en säker montering på dagens och framtidens processorer. Kylelementet kan också anpassas efter speciella önskemål.

AquaCube finns för leverans under 2008.