ebm-papst presenterar energieffektiva fläktar och motorer på Chillventa

Chillventa i Nürnbergs mässcentrum har utvecklats till Europas största internationella mässa för produkter och tekniska lösningar inom kyla, ventilation och värmepumps- området. När Chillventa 2014 arrangerades slogs ett nytt rekord med utställare från mer än fyrtio länder och drygt 30 000 mässbesökare. Årets mässa förväntas få ännu fler utställare och besökare. Chillventa arrangeras den
11 – 13 oktober och i hall 4A monter 313 kommer ebm-papst bland annat att presentera fläktar och motorer som bidrar till minskad energianvändning i många olika applikationer.


Ett nytt och revolutionerande koncept för axialfläktar
Låg ljudnivå och energieffektivitet blir allt viktigare krav på axialfläktar som används i ventilations-, kyl- och luftkonditioneringssystem. Utöver dessa krav är det också viktigt att axialfläktens luftflödeskapacitet är tillräcklig och anpassad för en viss applikation. För att till fullo kunna optimera en fläktlösning med hänsyn till exempelvis energieffektivitet måste en fläkt därför betraktas som ett komplett system bestående av fläkthjul, motor, fläkthus och styrelektronik . För att uppnå verkligt energieffektiva lösningar krävs det dessutom att aerodynamiken är optimal. ebm-papst har antagit denna utmaning och utvecklat en revolutionerande koncept för axialfläktar som för första gången kommer att presenteras på Chillventa.



Utloppsdiffusorn AxiTop för axialfläktar med diameter 1,25 meter
En av nyheterna är att ebm-papst axialfläktar med diametern 1250 mm har försetts med ett nytt fläktblad med en ytterligare optimering av lutningsvinkeln. Axialfläktarna i denna storlek kan dessutom förses med utloppsdiffusorn AxiTop. Diffusorn utsågs 2014 till årets produkt inom kyla och tilldelades den brittiska utmärkelsen RAC Cooling Award. AxiTops fördelar är förbättrad effektivitet och lägre fläktljud. Den utveckling som ebm-papst gjort av fläktbladens aerodynamik samt kombinationen med utloppsdiffusorn gör det möjligt att minska energiförbrukningen med 25 % samtidigt som en axialfläkts effekt ökar med över 50 %. Tack vare en effekt på 6 kW får axialfläktarna en luftflödeskapacitet på upp till 65.000 m³/h. Fläktarnas kapacitet gör att de svarar upp mot alla de krav på effektiv kylning och energieffektivitet som ställs i moderna och stora kylanläggningar.

TÜV SÜD-certifierad programvara som förenklar fläktvalet
När en fläkt har för liten kapacitet blir kylningen inte tillräcklig bra, men har den en överkapacitet i förhållande till kraven i en kylapplikation blir energiförbrukningen onödigt hög. För att förenkla valet av lämplig fläkt för en viss applikation har ebm-papst utvecklat ett speciellt fläktvalsprogram som presenteras på Chillventa. Med hjälp av programmet går det snabbt att hitta den optimala fläktlösningen i ebm-papst breda fläktsortiment. Fläktvalsprogrammet (”FanScout”) är baserat på uppmätta karakteristiska diagram för varje fläkt/motorkombination. Detta gör att driftdata som genereras från programmet blir mycket exakt. Den kalkylerade noggrannheten i jämförelse med verkliga mätningar har klassificeras i den högsta klassen avseende precision och bekräftas av certifieringsorganet TÜV SÜD. I fläktvalsprogrammet finns också funktioner som förenklar valet av fläktar som ska arbeta parallellt enligt ebm-papst fläktväggskoncept FanGrid.

Biljetter:
Registrera dina biljetter här!