ebm-papst, en världsledande fläkttillverkare

Specialister på aerodynamik och avancerad motorteknologi.


ebm-papst är ett världsledande och globalt företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik och aerodynamik ligger till grund för vårt framgångsrika sortiment. Våra kunder finns exempelvis inom ventilation, kyla, värme, telekommunikation, elektronikindustri, automation, medicinteknik och fordonsindustri. Vi försöker alltid hitta den optimala lösningen för kundens applikation, ofta innebär det att vi utvecklar, producerar och levererar en fläkt eller elmotor som är anpassad speciellt för vår kund. Vår ambition är alltid ett nära och långsiktigt samarbete med kunden.

Vårt moderbolag finns i Mulfingen i Tyskland. I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla. Vi har lokala försäljningskontor i Göteborg, Hässleholm, Örebro, Järvsö, Älvsbyn, Växjö och Ljungby.

I Sverige är vi certifierade enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004. Våra tyska kvalitets- och miljöcertifieringar hittar du här.

Vår GreenTech strategi innebär att vi arbetar för en hållbar utveckling och i november 2013 utsågs ebm-papst till Tysklands mest hållbara företag med den prestigefyllda utmärkelsen The German Sustainability Award.


Fakta och siffror (2015/2016)
Omsättning ebm-papst totalt 1 680 miljoner EUR
Satsning på forskning och utveckling 104 miljoner EUR
Investeringar 137 miljoner EUR
Antal anställda totalt 12 553
Antal produktionsanläggningar 18
Försäljningsverksamhet i antal länder 57
Omsättning Sverige 344 miljoner SEK
Antal anställda Sverige 66
Kreditvärdighet Sverige, rating enligt D&B AAA sedan 23 år
Org. Nr: 556176-9513

Mer om ebm-papst:
- Air technology and drive engineering
- Economic peak performance
- Ecological responsibility
- Our core competencies
- Milestones
- Awards
- Memberships
- International sales
- Facts and figures
- Code of Cunduct
- Social responsibilty
- Management